Wymagania systemu zarządzania BRC ISO 22000

Wymagania systemu zarządzania ISO 22000/BRC
 
1. Cel szkolenia
Celem jest przekazanie niezbędnych informacji teoretycznych i praktycznych dotyczących wymagań normy ISO 22000 obejmujące zasady GMP/GHP i planu HACCP jako głównych narzędzi zapewniających bezpieczeństwo zdrowotne i jakość żywności. Przedstawienie etapów wdrażania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. 
 
2. Program
Program przewiduje sesje wykładów oraz ćwiczeń, umożliwiających zrozumienie istoty i założeń systemu bezpieczeństwa żywności oraz jego efektywne wprowadzenie w firmie w zakresie takich elementów jak odpowiedzialność kierownictwa, w tym polityka bezpieczeństwa żywności, cele i zadania, odpowiedzialności i uprawnienia, zespół bezpieczeństwa żywności, gotowość i reagowanie na sytuacje kryzysowe, przegląd zarządzania; zarządzanie zasobami, w tym ludzkimi, infrastruktura i środowisko pracy; programy wstępne PRP (GHP, GMP i podobne), analiza zagrożeń, plan HACCP, planowanie weryfikacji, identyfikowalność, nadzór nad niezgodnościami; walidacja, weryfikacja i doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności; dokumentacja systemu zarządzania, w tym podstawy prawne, -Codex Alimentarius , Dyrektywy Unijne; polskie przepisy prawne.
 
3. Uczestnicy
Szkolenie przeznaczone jest dla pracowników firm produkujących i dystrybuujących żywność: zakładów przetwórstwa spożywczego, restauracji, stołówek, barów, placówek żywienia zbiorowego, hoteli, cateringu, sklepów spożywczych oraz firm transportowych, przewożących środki spożywcze, a także producentów opakowań i materiałów opakowaniowych.
 
4. Wykładowcy 
Prowadzący szkolenie mają bardzo duże doświadczenie zarówno zawodowe w przemyśle produkcji żywności jak i auditowaniu systemów zarządzania jakością w tej branży. Są także auditorami BRC i ISO 22000.
 
5. Termin i miejsce
Szkolenie trwa 2 dni. Miejsce szkolenia to sala szkoleniowa ASMET Sp. z o.o., Reguły k/Warszawy, al. Jerozolimskie 280 lub inne uzgodnione z klientem. Możliwe jest także szkolenie indywidualne tylko dla pracowników danej firmy.
 
6. Zobowiązania organizacyjne stron
Prowadzący szkolenie zapewniają materiały szkoleniowe dla każdego uczestnika, warunki do przeprowadzenia szkolenia z odpowiednim wyposażeniem i obsługą o charakterze socjalnym. Cena szkolenia nie obejmuje kosztów dojazdu ani zakwaterowania uczestników szkolenia. Uczestnicy otrzymują świadectwa ukończenia szkolenia.
 
W celu otrzymania bliższych informacji na temat szkolenia prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy z naszym biurem:
tel/fax: +48 22 723 41 53
tel: +48 22 753 87 62

Kontakt

GEM Biuro Certyfikacji
Reguły k/Warszawy Al. Jerozolimskie 280
 
05-820 Piastów
tel.: 0048 227538762
fax: 0048 227234153
e-mail: biuro@tuv-gem.com.pl

wizytówka

Wyszukiwarka